Peru bestelt kwart miljoen 100-dollar-laptops

Peru geeft het ‘One laptop per Child’-programma (OLPC) een nieuwe boost. Het land bestelt 260.000 ‘100-dollar-laptops’. En ook de Mexicaanse miljardair Carlos Slim investeert in het project.

Het OLPC-project is nu ongeveer een maand laptops aan het produceren, momenteel nog aan 188 dollar per stuk. De verkoop, die gericht is op overheden van ontwikkelingslanden, verloopt met vallen en opstaan, maar nu kan initiatiefnemer Nicolas Negroponte toch weer uitpakken met positieve berichten.

Peru heeft toegezegd om 260.000 laptops te bestellen. Zo volgt het Zuid-Amerikaanse land het voorbeeld van Uruguay, dat eerder al een half miljoen stuks bestelde, en Mongolië dat 20.000 stuks kocht. De Mexicaanse telecommiljardair Carlos Slim zegde ook toe om 50.000 stuks te bestellen.

In Amerika loopt voorts nog tot eind dit jaar het ‘Give One Get One’-programma, waarbij je als ‘rijke westerling’ voor 400 dollar een OLPC-laptop kan kopen. Voor dat geld gaat ook 1 exemplaar naar een kind in een ontwikkelingsland. Na 31 december wordt dat programma omgezet in ‘Give One’, waarbij je enkel een laptop kan schenken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content