Philippe Muyters lanceert app om BIV te berekenen

© Belga

Omdat weinig kopers van tweedehandswagens weten dat ze Belasting op Inverkeersstelling moeten betalen, lanceert Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters een app waarmee je de BIV kunt berekenen.

In september lanceert Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters (N-VA) een app waarmee je de BIV (Belasting op Inverkeersstelling) van een tweedehandsauto kunt berekenen. De app komt er op vraag van mobiliteitsclub VAB, die vastgesteld heeft dat de meeste kopers niets van die belasting afweten.

VAB kwam onlangs met een enquête over de kleine bekendheid van de BIV; de meeste kopers van tweedehandswagens weten niet dat ze die belasting moeten betalen. “Muyters heeft dit probleem erkend”, aldus VAB. Er komen concrete maatregelen om iets te doen aan de onwetendheid van kopers én verkopers van tweedehandswagens.

Zo komt er in september een mobiele app waarmee smartphone-gebruikers vlot de BIV kunnen berekenen. VAB noemt de ontwikkeling van een app “een stap in de goede richting”.

Muyters plant ook nog overleg met de sector, om ervoor te zorgen “dat naast de verkoopprijs ook steeds het bedrag van de BIV wordt vermeld”. Een derde maatregel is dat de overheid uitzoekt welke mogelijkheden er zijn om de vermelding van het BIV-bedrag bij elke verkoop en aankondiging te verplichten. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content