Philips haalt opnieuw ehealth-bedrijf aan boord

. © Philips

Philips, dat zich al enkele jaren toelegt op gezondheidstechnologie, gaat het Nederlandse Forcare overnemen.

Het overgenomen bedrijf focust op open standaarden gebaseerde interoperabiliteitssoftwareoplossingen voor snelle en foutloze gegevensstromen tussen medische systemen en informatiebronnen op afdelings- en bedrijfsniveau, maar ook Health Information Exchanges (HIEs) in gezondheidsstelsels.

Forcare biedt complementaire mogelijkheden voor Philips rond effectievere, naadloos geïntegreerde informaticaoplossingen te bieden die de klinische workflow verbeteren, de patiëntenzorg verbeteren en het bedrijfsbeheer optimaliseren. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Voor Philips is het de intussen de zoveelste overname sinds het bedrijf de focus legt op healthcare. Alleen deze zomer al nam het het Amerikaanse Electric Geodensics over, gevolgd door het Londense Health & Parenting, het Duitse TomTec en het eveneens Amerikaanse Wellcentive.

Philips is bij het grote publiek vooral bekend als elektronicareus maar de afgelopen jaren bracht het onder meer zijn tv-afdeling onder bij partners die de merknaam van Philips mogen gebruiken. Philips zelf is sindsdien zeer actief in het overnemen van grote en kleine healthcare bedrijven om zich op te werken in de sector van moderne gezondheidstechnologie.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content