Philips stopt 3D-tv in de koelkast

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Philips sluit de afdeling 3D Solutions. Problemen met het marktrijp maken van de 3D-tv technologie liggen aan de oorzaak.

Philips sluit de afdeling 3D Solutions. Problemen met het marktrijp maken van de 3D-tv technologie liggen aan de oorzaak.

Op CeBIT gooide de 3D-televisie van Philips – waar geen aangepaste bril voor nodig is – nog hoge ogen, maar ondertussen is ietwat stilzwijgend de stekker uit het project getrokken. In de Nederlandse media werd woensdag bericht dat de afdeling 3D Solutions gesloten wordt, en dat nieuws is ons ondertussen bevestigd.

“De beslissing om te stoppen is eigenlijk al een maand geleden genomen”, zegt Philips-woordvoerder Julien Michiels. “Langs de andere kant blijven we wel geloven in 3D-televisie zonder aangepaste bril. Gezien de lopende marktontwikkelingen is er helaas geen uitzicht om grootscheeps uit te pakken en onze standaard door te drukken”, aldus nog de woordvoerder.

Opmerkelijk in het verhaal is dat Philips de in huis ontwikkelde technologie niét verkoopt. Philips zegt “de vinger aan de pols te zullen houden” zodat mogelijk later de draad weer opgepikt kan worden. Voor het betrokken personeel worden oplossingen gezocht om de mensen wel aan boord te kunnen houden. De sluiting van de divisie heeft overigens geen effect op België en met name de afdeling in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content