Phishing-mails in omloop met mailadres dat lijkt te verwijzen naar Brusselse politie

Er zijn phishing-mails in omloop waarin gebruik gemaakt wordt van een mailadres dat lijkt te verwijzen naar de lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene. Dat meldt de Brusselse politie op Twitter. “Wie op een dergelijke mail gereageerd heeft, neemt best contact op met zijn lokale politiedienst.”

“Het gaat om mails waarin het e-mailadres info@polbru.com gebruikt wordt. Dat is geen emailadres dat wij gebruiken of ooit gebruikt hebben. Het lijkt te verwijzen naar onze oude domeinnaam polbru.be, maar wij hebben nooit emailadressen gebruikt die eindigen op polbru.com. Al onze huidige emailadressen eindigen nu ook op police.be.eu”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

“Wij hebben geen klachten gekregen en hebben voorlopig ook geen weet van slachtoffers. Het is de federale politie die ons verwittigt heeft dat deze mails in omloop waren.”

De Brusselse politie verwijst ook naar de website safeonweb.be, waar internetgebruikers informatie en tips vinden om zich te beschermen tegen dergelijke phishing-mails en andere vormen van internetfraude.

Partner Content