Pierre-André Rulmont stapt op MIVB-bus

Pierre-André Rulmont, de huidige cio van Belgacom-dochter BICS gaat aan de slag bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB als vice president information systems

Voor de 43-jarige Pierre-André Rulmont is het een mooie switch nadat hij zowat twintig jaar aan de operatorkant werkzaam was. Bij de MIVB/STIB start hij op 1 juni als vice president information systems, verantwoordelijk voor telecom, it en automatisering.

De bevlogen ingenieur electromechanica en robotics aan de universiteit van Luik begon zijn loopbaan bij Belgacom, maar stapte aan de vooravond van de liberalisering als product manager over naar WorldCom (nu Verizon) in 1997. Een jaar later trok Rulmont naar Level3 als project manager waar hij drie jaar verbleef.

Na een tussenstap bij Indigo Software als head of product management, werd Pierre-André Rulmont begin 2002 opnieuw door Belgacom aangetrokken als director service layer operations & engineering. In 2005 wisselde de enduro motorsport-liefhebber voor Belgacom International Carrier Services (BICS). Sinds ruim vier jaar is hij er actief als chief information officer (cio) en de chief technology officer (cto).

Partner Content