Pinterest komt nog niet van de grond in België

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Pinterest is één van de snelst groeiende sociale netwerken ter wereld, maar de Belgen zwichten er (nog) niet massaal voor.

Pinterest is een sociale netwerksite die je de mogelijkheid biedt om beelden, filmpjes of artikels vast te nagelen aan virtuele prikborden. Net als Instagram en Tumblr – andere sociale netwerken waarbij beelden centraal staan – kende Pinterest de jongste tijd een enorme groei. De site heeft wereldwijd een kleine 50 miljoen gebruikers. Maar hoe zit dat eigenlijk in België?

Er zijn 13.046 Pinterest-gebruikers wiens profielen aan België gelinkt zijn, schrijft Bruno Peeters op zijn blog BVLG, waarop hij Belgische sociale mediastatistieken bijhoudt. 44,3 procent onder hen is afkomstig uit Vlaanderen, 16,2 procent uit Brussel en 5,4 procent uit Wallonië. (Noot: wellicht zijn er in de praktijk nog wel meer Belgische pinners, die echter hun locatie niet aan hun account gekoppeld hebben).

Maar hoe actief zijn deze gebruikers nu? Gemiddeld genomen volgt de Belgische Pinterest-bezitter 44 andere gebruikers, en wordt hij zelf gevolgd door 18 anderen. Voorts heeft een Belgische pinner gemiddeld 8 prikborden of boards, waarin 84 pins ondergebracht zijn.

Een Pinterest-profiel omvat een naam en gebruikersnaam, foto, persoonsbeschrijving, locatie en links naar eigen websites en andere sociale media-accounts. Van de ongeveer 13.000 Belgische gebruikers hebben er amper 1.645 (12,6 procent) hun profiel volledig ingevuld.

Deze eerste statistieken van Pinterest in België lijken uit te wijzen dat onze landgenoten nog niet massaal zwichten voor dit sociale netwerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content