Google gaat accounts verwijderen die twee jaar inactief zijn

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Google accounts waarop al twee jaar of langer niet is ingelogd, zullen binnenkort worden verwijderd. Ook bijvoorbeeld foto’s en documenten die er opgeslagen zijn, worden gedeletet.

Google heeft al langer een regel dat het inhoud verwijderd van accounts die niet langer actief zijn. Het gaat om een maatregel om opslagruimte te besparen, bijvoorbeeld voor Photos accounts. Nu heeft het bedrijf echter zijn policy aangepast en zal het ook de accounts zelf beginnen verwijderen.

Een inactieve account zal nu volledig worden geschrapt. Het mailadres zal niet meer werken en Gmail-berichten, Calendar-afspraken en bestanden op Drive, Photos, Docs en andere Workspace-apps zullen worden verwijderd. Google Accounts die ook YouTube video’s hebben geüpload blijven voorlopig gespaard, deels omdat bepaalde oude clips mogelijk historische waarde hebben, of nog altijd populair zijn.  

Nooit gebruikt

Google start met het schrappen in december van dit jaar, maar meldt dat het dat heel voorzichtig zal aanpassen, en begint met accounts die ooit werden aangemaakt maar nooit gebruikt. Het zal ook meerdere reminders sturen, inclusief naar recovery mailadressen, voordat een account definitief verwijderd wordt. Om een account terug te activeren, moet je er op inloggen.

Nu het iets minder goed gaat met de economie, lijken meerder bedrijven hun bestanden op te ruimen. Eerder kondigde Twitter ook al aan dat het inactieve accounts zou verwijderen. Daar kwam veel kritiek op, gezien een aantal van die profielen ondertussen gedenktekens zijn voor overleden dierbaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content