Media: X verloor helft van waarde in jaar tijd

Afgelopen vrijdag: een gigantische 'X' wordt op het dak geplaatst van het Twitter-hoofdkwartier in San Francisco, nadat het werd omgedoopt tot 'X'. © Getty Images

Sociaalmediaplatform X heeft aanzienlijk aan waarde verloren sinds miljardair Elon Musk het kocht onder de naam Twitter. Dat hebben verschillende media gemeld.

X werd bij een toekenning van aandelen aan werknemers gewaardeerd op in totaal 19 miljard dollar, melden het magazine Fortune en het financiële persagentschap Bloomberg. Musk betaalde in oktober 2022 ongeveer 44 miljard dollar voor Twitter. Sindsdien heeft Musk het platform van naam veranderd en aangekondigd dat hij van X een app wil maken met meer functies, waaronder financiële diensten.


Het platform heeft sinds de overname te kampen met een aanzienlijke daling van de reclame-inkomsten. Musk verklaarde al verschillende keren dat die de helft lager liggen dan in het verleden. Veel bedrijven vermijden X als reclameplatform omdat ze een negatieve impact vrezen op hun merk.

Musk probeert de verliezen op te vangen met inkomsten door abonnementen. Hij ging voor de overname ook leningen aan van ongeveer 13 miljard dollar, die X volgens schattingen ongeveer 1,2 miljard dollar per jaar aan intrest kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content