Betalende twitteraars kunnen voortaan tweets van 10.000 leestekens maken

© Getty Images

Twitter-gebruikers met een Twitter Blue-abonnement, dat extra functies biedt, kunnen nu tweets opstellen van 10.000 leestekens. Voorheen was de limiet van betaalde accounts 4.000 leestekens. Reguliere gebruikers hebben 280 leestekens tot hun beschikking.

Betalende gebruikers hebben voortaan ook de mogelijkheid om tekst in vet of cursief te zetten. Eveneens nieuw is dat gebruikers kunnen intekenen op een functie om abonnementen aan hun volgers aan te bieden. Daarmee kunnen zij geld verdienen aan elk type inhoud dat op het platform aangeboden kan worden, ‘van lange tekst tot urenlange video’s’, aldus Elon Musk.

Volgens de Twitter-topman houdt de microblogsite de komende twaalf maanden niets van die inkomsten in en gaat alles, afgezien van transactiekosten, naar de maker van de betaalde inhoud.

Sinds Musk Twitter heeft overgenomen, kelderen de inkomsten die uit reclames op het socialemediaplatform worden gehaald. Die inkomstenstroom was goed voor 80 procent van Twitters omzet, nu is dat 50 procent. Musk claimde eerder deze week echter dat vrijwel alle adverteerders intussen op het platform zijn teruggekeerd.

Lees meer over:

Partner Content