‘Instagram komt mogelijk in juni al met Twitter-rivaal’

© Getty Images

Bij Instagram wordt hard gewerkt om wellicht volgende maand al een rivaal voor Twitter uit te brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Het Amerikaanse bedrijf, onderdeel van Facebook-moederconcern Meta Platforms, is het project volgens insiders momenteel aan het testen met beroemdheden en influencers. Een van de bronnen stelt dat de Twitter-rivaal al maanden in het geheim beschikbaar voor een select groepje ontwikkelaars.

De nieuwe berichtendienst zou een zelfstandige toepassing worden, los van foto- en video-app Instagram. Gebruikers zouden hun Instagram-account (en later mogelijk ook hun profiel op Twitter-concurrent Mastodon) wel kunnen koppelen aan het nieuwe platform.

‘Sociaal netwerk voor tekstupdates’

Woordvoerders van Instagram reageerden tegenover Bloomberg niet direct op vragen. Meta heeft eerder dit jaar al toegegeven dat het werkte aan een eigen Twitter-rivaal. Volgens het bedrijf, tevens het concern achter WhatsApp, gaat het om een ‘sociaal netwerk voor het delen van tekstupdates’. Meta gaf ook aan te geloven ‘dat er een kans is voor een aparte ruimte waar contentmakers en publieke figuren updates over hun interesses kunnen delen’.

Waarschijnlijk ziet de onderneming een gat in de markt door de chaotische situatie bij Twitter sinds Elon Musk dat bedrijf vorig jaar heeft overgenomen. Sommige gebruikers en ook adverteerders gingen de voorbije maanden op zoek naar alternatieven omdat ze het beleid van de nieuwe topman niet zien zitten.

Partner Content