Meeste bekendheden en organisaties zijn hun blauwe vinkjes kwijt

© Getty Images

Twitter is begonnen met het verwijderen van de originele blauwe vinkjes, waarmee organisaties en personen hun echtheid konden aantonen.

Ook een aantal van de beroemdste mensen ter wereld is het blauwe vinkje kwijt. Zo hebben onder anderen Cristiano Ronaldo, Beyoncé en paus Franciscus nu geen blauw vinkje meer naast hun naam staan op de berichtendienst. De vinkjes zijn er nu schijnbaar alleen nog voor accounts die daarvoor betalen.

Twitter-eigenaar Elon Musk heeft nog wel een blauw vinkje bij zijn naam staan. Musk kondigde vrijwel direct na zijn overname van Twitter aan dat hij van de blauwe vinkjes in hun toenmalige vorm af wilde. In plaats daarvan zou iedereen die een betaald abonnement op Twitter nam een vinkje moeten krijgen. Dat kost zo’n 7 euro per maand. De eerste keer dat Twitter de blauwe vinkjes te koop aanbood, mondde uit in chaos. Direct na de introductie deden veel mensen zich voor als bekende bedrijven, sterren en politici met de authenticatievink. Het platform trad daartegen op.

Partner Content