Topman Musk overweegt ‘kleine maandelijkse betaling’ voor iedere X-gebruiker

© Getty Images

Voor het gebruik van het sociale netwerk X/Twitter, zouden alle gebruikers binnenkort wel eens een ‘kleine maandelijkse betaling’ moeten ophoesten. Dat heeft eigenaar Elon Musk gezegd in een gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Die betaling zou moeten bijdragen tot de bestrijding van het grote aantal bots op het platform.

Tijdens het gesprek met Musk had Netanyahu het over online antisemitisme en hoe X het gebruik van bots aan banden zou kunnen leggen om deze vorm van racisme beteugelen. Daarop antwoordde de CEO van de berichtendienst dat het bedrijf ‘evolueert naar een kleine maandelijkse betaling voor het gebruik van X’.

‘Enige manier’

‘Het is de enige manier die ik kan bedenken om de grote legers aan bots te bestrijden’, voegde Musk eraan toe. ‘Een bot kost een fractie van een cent, maar als iemand ook maar een paar dollar moet betalen, dan zijn de werkelijke kosten van bots erg hoog. Daarnaast moet je elke keer een nieuw betaalmiddel opgeven telkens je een nieuwe bot wil gebruiken.’

Bots zijn geautomatiseerde accounts die beheerd worden door computerprogramma’s en gebruikt worden om bepaalde boodschappen breder te laten circuleren. Sinds Musk het sociale netwerk in oktober 2022 overnam, voerde hij al verschillende aanpassingen door. De opvallendste was de naamsverandering naar X.

Lees meer over:

Partner Content