Twitter maakt API opnieuw gratis voor publieke meldingen van geverifieerde accounts

© Getty Images/MvdV

Twitter maakt een uitzondering voor geverifieerde diensten die bepaalde relevante meldingen delen met het publiek. Zij mogen gratis gebruik blijven maken van de API van het socialemediaplatform, waarvoor Twitter sinds kort geld vraagt.

Dit maakt de berichtendienst bekend in een post op zijn eigen platform. De uitzondering is specifiek gericht op meldingen met betrekking tot het weer en verkeer, evenals noodmeldingen. Om gratis toegang te krijgen tot de API moeten dergelijk Twitter-accounts wel een verificatiecheck doorlopen.

De betaalde API’s van Twitter hebben de voorbije weken veel teweeggebracht. Zo bleek al snel dat allerlei partijen die informatie verstrekken aan het publiek hun werk op Twitter niet meer konden doen. Ook leidde de afsluiting van de gratis API tot problemen bij diverse apps en websites.

Onder meer de hoge kosten verbonden aan de betaalde API zijn partijen een doorn in het oog. Zo schrapte Microsoft met het oog op deze kosten Twitter al uit zijn advertentieplatform. Ook WordPress ondersteunt Twitter niet langer.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content