X van Elon Musk gaat tv-app uitbrengen

© Getty Images/iStockphoto/X

Het sociaal netwerk X van miljardair Elon Musk gaat een tv-app lanceren. Het wil zo inzetten op video en entertainment, en de concurrentie aangaan met platformen als YouTube. X gaf dinsdag nog geen datum, maar zei dat de nieuwe app ‘binnenkort’ beschikbaar zal zijn op de meeste smart-tv’s.

Gebruikers krijgen volgens het sociale netwerk ook de mogelijkheid om, via de nieuwe app, video’s van smartphones af te spelen op grotere schermen. Gelijkaardige initiatieven waren er de voorbije maanden al van techbedrijven Google en Amazon.

23 miljard beeldminuten

Eerder dit jaar kondigde X nog enkele opvallende samenwerkingen aan om meer professioneel geproduceerde video’s op het platform te krijgen. Een van die deals, met gewezen CNN-nieuwsanker Don Lemon voor een exclusieve show, liep op de klippen nadat Lemon Musk geïnterviewd had. ‘We willen er inkomsten mee genereren, en zullen verschillende soorten samenwerkingen bespreken. Mogelijk ook advertenties’, klonk het in een memo aan potentiële klanten en partners.

Musk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij van X op termijn een ‘alles-app’ wil maken, waarin tal van diensten samenkomen. Gebruikers moeten via de app het nieuws kunnen volgen, chatten, video’s kijken, producten kopen en bankieren.

De stap naar video’s is voor de berichtendienst ook belangrijk door het vertrek van veel adverteerders. Dat maakt het nodig om nieuwe inkomstenstromen te vinden. Op X zelf worden ook nu al veel filmpjes bekeken. In de afgelopen dertig dagen telden al die bekeken filmpjes volgens het bedrijf op tot zo’n 23 miljard beeldminuten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content