TikTok-topman naar Brussel voor gesprekken met Europese Commissie

TikTok-CEO Shou Zi Chew. © Getty Images

Shou Zi Chew, de topman van TikTok, komt naar Brussel om met Eurocommissarissen te praten over onder meer bescherming van persoonsgegevens en bestrijding van nepnieuws. De populaire filmpjesapp ligt onder vuur omdat het te weinig zou doen om fake news tegen te gaan en de privacy van kinderen te beschermen.

Shou Zi Chew zal maandag en dinsdag ontmoetingen hebben met de Eurocommissarissen Didier Reynders en Thierry Breton. Ook zal hij praten met vicevoorzitter Vera Jourova van de Europese Commissie. Zij zou dan ook een gesprek hebben met een bestuurder van X, het voormalige Twitter.

Zakentelefoons

Het is de eerste ontmoeting tussen TikTok en de Europese Commissie sinds het verbod bij EU-instellingen op TikTok op zakentelefoons van personeel. Brussel maakt zich namelijk grote zorgen over de veiligheid van de Chinese video-app.

De afgelopen tijd heeft TikTok kritiek gekregen vanuit de commissie omdat het te weinig zou doen om nepnieuws en haatzaaiende berichten rond de oorlog in Israël tegen te gaan. TikTok kreeg een waarschuwing van Brussel en heeft naar eigen zeggen actie ondernomen om fake news rond het conflict in Israël aan te pakken.

Partner Content