Google gaat Gmail-accounts verwijderen: is het jouwe daarbij?

© Getty Images

Google plant binnen drie maanden een grote schoonmaak voor zijn Gmail-dienst. Om wat voor accounts gaat het, en wat kun je doen om onaangename verrassingen te voorkomen?

Google wil een aanzienlijk aantal van de accounts op Gmail verwijderen. Verwijderde accounts verliezen ook alle inhoud die is opgeslagen in Gmail, Google Docs en Google Foto’s. De operatie blijft echter beperkt tot inactieve gebruikers. Het gaat alleen om persoonlijke accounts: geen school- of werkprofielen.

Vanaf wanneer?

Vanaf 1 december van dit jaar zullen inactieve Gmail-accounts worden uitgefaseerd, te beginnen met accounts die ooit zijn gemaakt maar nooit effectief werden gebruikt. De eerste meldingen zijn al verstuurd, naar verwachting volgen er nog meer. Google stuurt herhaaldelijk waarschuwingen via het opgegeven hersteladres.

Welke criteria?

Een Gmail-account moet gedurende een periode van twee jaar inactief zijn geweest om in de gevarenzone te komen. Deze inactiviteit is echter alleen beperkt tot berichten. Als je je Google-adres gebruikt voor andere Google-services zoals YouTube, wordt het gewoon als actief beschouwd.

Wat moet ik doen als ik mijn account wil houden?

Als u door deze maatregel wordt getroffen en u uw Gmail-account wilt behouden, heeft u nog drie maanden de tijd om het opnieuw te activeren. Om dit te doen, hoef je er alleen maar opnieuw op in te loggen. Dat is voldoende voor Google om het als actief te beschouwen, zelfs als je het al twee jaar niet meer hebt gebruikt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content