‘Twitter betaalt zijn rekeningen aan Google niet meer’

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Berichtendienst Twitter betaalt al maanden niet meer voor de clouddiensten die het van Google afneemt, meldt de Amerikaanse technieuwssite Platformer. Twitter-eigenaar Elon Musk zou de betalingen hebben stopgezet omdat hij het contract met Google wilde openbreken en voor een lagere prijs een nieuwe deal wilde sluiten.

Twitter gebruikt de clouddiensten van Google vooral om zaken als spam en kinderporno aan te pakken. Ook de beveiliging van Twitter-accounts wordt grotendeels op servers van Google afgehandeld. Dergelijke diensten kunnen haperen als het bestaande contract aan het einde van deze maand afloopt. Verder staat Twitters naam ook niet meer op de site van Tech Coalition, een samenwerkingsverband van techbedrijven in de strijd tegen onlinekindermisbruik.

Google is niet het enige bedrijf dat geen geld meer ontvangt van Twitter. Ook Amazon Web Services, de cloudtak van Amazon, merkte eerder dat Twitter niet meer betaalde. Verder weigerde Musks Twitter huur te betalen voor kantoorpanden die het niet meer nodig had omdat meer dan twee derde van het personeel werd ontslagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content