VS wil dat Chinees moederbedrijf TikTok verkoopt

De Amerikaanse regering heeft het Chinese bedrijf ByteDance laten weten dat als het TikTok niet verkoopt, de populaire app mogelijk zal worden verboden in de Verenigde Staten. Dat melden verschillende Amerikaanse kranten en het bedrijf bevestigde het nieuws.

De app wordt door sommige beleidsmakers in Westerse landen als een bedreiging gezien wegens banden met China. Naar aanleiding van het neerhalen van een mysterieuze Chinese ballon boven de VS is het idee om Tiktok te bannen weer gaan leven. ByteDance heeft altijd ontkend dat de Chinese overheid gegevens van TikTok-gebruikers kan raadplegen. Het bedrijf zegt dat het afstoten van Tiktok bovendien niets zou veranderen op vlak van datastromen. Het zegt dat het zelf maatregelen aan het uitrollen is, zoals verificaties door derden. Tiktok telt ruim 100 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten.

In een reactie heeft de Chinese overheid de VS al opgeroepen om te stoppen met de ‘onterechte aanvallen’ tegen de app. Washington ‘heeft voorlopig geen bewijzen geleverd dat TikTok de nationale veiligheid van de VS bedreigt(, aldus Wang Wenbin, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Partner Content