WhatsApp lanceert Kanalen om grote groepen te bereiken

De nieuwe Kanalen van WhatsApp. © WhatsApp

Berichtendienst WhatsApp komt met een nieuwe functie, Kanalen genaamd, waarmee je grote groepen gebruikers tegelijk kan bereiken. De  toepassing richt zich vooral op organisaties en bedrijven met een groot publiek, en werkt maar in één richting: de boodschap beantwoorden zal niet kunnen.

Met de nieuwe feature kunnen teksten en foto’s worden verstuurd, maar ook video’s, stickers of polls. Gebruikers zullen de Kanalen die hen interesseren in een apart tabblad van WhatsApp kunnen terugvinden, los van hun privécontacten en -groepen.

FC Barcelona

De contactnummers binnen het nieuwe communicatiekanaal blijven onzichtbaar, en de berichten zullen na dertig dagen weer verdwijnen. De toepassing wordt eerst uitgerold in Singapore en Colombia, laat moederbedrijf Meta weten. Ook internationale organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie of sportteams als FC Barcelona en Manchester City testen de toepassing.

De bedoeling is om Kanalen geleidelijk in meer landen uit te rollen. Meta sluit verder niet uit dat later bijkomende mogelijkheden worden toegevoegd, zoals betaaldiensten voor bedrijven.

Partner Content