Microsoft Insider komt met nieuw Canary-kanaal voor previews

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Microsoft gaat experimentele aanpassingen vanaf nu eerst tonen in een zogeheten Canary Channel. Gebruikers van het Insider-programma kunnen ze daar eerst testen.

De techgigant heeft zijn betasysteem aangepast met een extra kanaal. De meer experimentele nieuwe functies gaan voortaan naar het Canary kanaal, terwijl de iets stabielere aanpassingen in het opgepoetste Dev kanaal komen. Aan de bestaande kanalen voor Beta en Release Preview verandert niets.

De kanalen van Windows Insider worden al jaren gebruikt om belangrijke aanpassingen aan zijn besturingssysteem publiek te testen. Zo kunnen er al een reeks bugs uitgehaald worden, en kunnen admins bijvoorbeeld de impact van de aanpassingen op  hun bedrijfssysteem testen. De meest experimentele van die aanpassingen worden nu afgesplitst naar het nieuwe Canary kanaal. Het gaat dan bijvoorbeeld om veranderingen aan de kernel en API’s. Volgens geruchten moet het nieuwe kanaal dan ook een voorbereiding zijn op Windows 12, een nieuwe versie van het besturingssysteem waar Microsoft al een tijdje naar lonkt.

Omdat het om onstabiele builds gaat in een erg vroeg stadium, waarschuwt Microsoft wel dat ze voor problemen kunnen zorgen. Het is hoe dan ook niet de bedoeling om deze versies op iets anders dan een test-pc te installeren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content