Platini wil geen camera’s in doel

UEFA-baas Michel Platini toont zich een koele minnaar van ‘goal line’-technologie.

De Wereldvoetbalbond FIFA onderzoekt momenteel of op het WK 2014 doellijntechnologie kan worden toegepast. UEFA-voorzitter Michel Platini toont zich alvast een koele minnaar van het idee.

“Voetbal is de populairste sport ter wereld omdat het zo’n eenvoudige regels heeft die overal werken. Daar aan sleutelen is nonsens”, zegt Platini in het dagblad Welt am Sonntag. “Als je een camera in de goal zet, moet je er ook een gebruiken om buitenspel in het oog te houden. Elke wedstrijd zijn er tien offsides. Maar een doelpunt zoals dat van Engeland op het WK 2010 tegen Duitsland, waar de scheidsrechter duidelijk in de fout ging, zie je maar een keer om de zoveel jaar.”

Platini geeft de voorkeur aan de doellijnassistenten die nu al door de UEFA worden ingezet tijdens Europese clubwedstrijden. “Daar zijn we heel tevreden over. Het is altijd beter mensen in te zetten die een situatie kunnen beoordelen, dan ingewikkelde technologie te installeren.”

Deze zomer beslist de FIFA of op het WK in Brazilië mogelijk doellijntechnologie zal worden toegepast. De organisatie wacht op een rapport van FIBA (International Football Association Board), die werkt aan een studie.

Bron: Belga

Partner Content