PlayStation 4 gaat in 24 uur meer dan miljoen keer over de toonbank

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

De nieuwe PlayStation 4 heeft een blitzstart genomen. Amper 24 uur na de lancering waren alleen in Noord-Amerika meer dan een miljoen consoles over de toonbank gegaan.

De nieuwe PlayStation 4 heeft een blitzstart genomen. Amper 24 uur na de lancering waren alleen in Noord-Amerika meer dan een miljoen consoles over de toonbank gegaan.

De PS4, sinds vrijdag te koop in de Verenigde Staten en Canada, is voorlopig de snelst verkopende spelconsole ooit van Sony.

‘De fenomenale reactie van consumenten is fantastisch,’ zei CEO Andrew House van Sony Computer Entertainment. ‘We verwachten evenveel enthousiasme bij de lancering in Europa en Latijns-Amerika.’ Die lancering is gepland op 29 november.

Ambitieus

Sony heeft overigens een ambitieus verkoopdoel gesteld voor de nieuwe PlayStation 4. Tegen het einde van het fiscaal jaar, op 31 maart 2014 – minder dan zes maanden na de lancering dus, wil de Japanse elektronicareus vijf miljoen consoles verkocht hebben.

Opmerkelijk is bovendien dat dit keer de PlayStation 4 in Japan pas op 22 februari 2014 in de winkelrekken komt, wat het verkoopdoel dus extra ambitieus maakt.

Problemen

Ondanks de goede start duiken toch al problemen met de PlayStation 4 op. Zo zijn er consoles die weigeren op te starten. Volgens Sony geldt dat voor minder dan een percent van de toestellen, maar The Verge meldt op zijn website dat meer dan een derde van de reviews bij Amazon klagen over hardwareproblemen.

Vanaf 22 november krijgt de PlayStation 4 concurrentie van de nieuwe Xbox One van Microsoft, zij het slechts in bepaalde landen. In onder andere België en Nederland is het nog wachten tot 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content