PlayStation’s ‘betaalbare’ VR-bril komt in oktober

Dit is de PlayStation VR headset. © .

Sony heeft op de Game Developers Conference de prijs en beschikbaarheid bekendgemaakt van de PlayStation VR. De virtual reality headset wordt een stuk goedkoper dan de Oculus Rift en HTC Vive.

De PlayStation VR, of PSVR, is vanaf oktober beschikbaar voor een richtprijs van 399 dollar. Daarmee is hij goedkoper dan de Rift (599 dollar) en de Vive (799 dollar). De headset werkt wel in combinatie met de PlayStation Camera, om bewegingen van de speler te volgen. Die moet je apart aankopen.

De PSVR heeft een 5,7 oled scherm met een resolutie van 1920X1080. Het gezichtsveld (field of view) ligt op 100 graden.

Gelijk met de aankondiging maakt Sony ook Playroom bekend, een gaminghub met allerlei social games voor de PSVR. Ook zijn er meer dan vijftig titels op komst die geschikt zijn voor de VR-bril.

De PSVR haalt zijn input uit de PS4, waardoor je dus geen aparte gaming-PC nodig hebt wat bij de Rift en de Vive wel het geval is. Een extra voordeel dat PlayStation hier heeft is dat alle 34 miljoen PS4-consoles dezelfde hardware draaien. Dat maakt het makkelijker om de prestaties van de PSVR af te stemmen op de console, en voor ontwikkelaars om hun game te optimaliseren.

.
.© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content