‘Pokémon Go-hulpmiddelen brengen stabiliteit in gevaar’

© Twitter

Niantic, het bedrijf achter Pokémon Go, heeft een aantal externe hulptools voor het spel geblokkeerd. Het bedrijf zegt dat scrapers en andere hulpmiddelen de stabiliteit van het spel in gevaar brengen.

Wie Pokémon Go speelt weet dat het spel nog steeds met kinderziektes kampt. In een blogpost geeft ontwikkelaar Niantic meer tekst en uitleg over de reden waarom het verschillende hulpmiddelen, bijvoorbeeld een tool om alle Pokémon in je omgeving te zien, blokkeert.

Het bedrijf deelt een grafiek waarop het aantal queries, verzoeken aan de spelservers, met twee derde daalt zodra een aantal diensten werden geblokkeerd. “Dit verhindert ons om Pokémon Go in nieuwe landen te lanceren, maar het kost onze ontwikkelaars ook tijd om dit probleem aan te pakken, wat ten koste gaat van nieuwe functies.” Aldus het bedrijf in de blogpost.

Met deze grafiek wil Niantic aantonen hoe zwaar de intussen geblokkeerde tools op de servers wegen.
Met deze grafiek wil Niantic aantonen hoe zwaar de intussen geblokkeerde tools op de servers wegen.© .

Niantic voegt er aan toe dat er naast scrapers ook bots (die automatisch voor je spelen) actief zijn, die op hun beurt het voor eerlijke spelers moeilijker maken om te scoren in het spel. Het bedrijf begrijpt dat er een verschil is tussen commerciële partijen en enthousiaste fans die zulke dingen ontwikkelen. “Maar de negatieve impact op de spelservers is hetzelfde.”

Met de blogpost probeert de maker van Pokémon Go meer begrip te krijgen voor het blokkeren van externe speldiensten. Het beseft dat het probleem daarmee niet is opgelost. Maar het hoopt wel dat spelers begrijpen dat sommige tools moeten worden geblokkeerd om het spel stabiel en eerlijk te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content