Pokémon Go nu ook in België beschikbaar

Pokémon Go, het populaire spelletje voor de smartphone, is nu ook in België en Nederland beschikbaar. Dat hebben de makers zaterdag bekendgemaakt. Al gaat de lancering met flink wat technische problemen gepaard.

Ook in tal van andere Europese landen kan het spel nu via de App Store van Apple en Google Play worden gedownload.

Pokémon Go is binnen enkele weken uitgegroeid tot een rage. In Europa kon de app tot nu toe alleen worden gedownload van onofficiële websites. Dat is nu niet meer nodig en dat is maar goed ook. Er kwamen steeds meer vervalsingen in omloop. Sommige daarvan bevatten ook malware. Dat heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de makers, ontwikkelaar Niantic en Nintendo, hebben besloten het spel sneller vrij te geven in Europa.

Pokéman Go is nu al het populairste spelletje aller tijden voor de smartphone in de Verenigde Staten. In ons land speelt ongeveer 10 procent van de smartphone-bezitters het.

Serverproblemen

Maar echt vloeiend loopt de lancering niet. Heel het weekend kampen de servers van Pokémon Go al met problemen. Dat zorgt er voor dat spelers regelmatig errors krijgen, niet ingelogd geraken of dat het spel crasht op momenten dat je een Pokémon wil vallen. (ANP/PVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content