Police-on-web geraakt niet van de grond

© Belga

Online aangifte doen van kleine criminaliteit blijkt geen succes.

Police-on-web, waarbij een slachtoffer van kleine criminaliteit bij de politie aangifte kan doen via het internet, blijkt geen succes.

De webtool bestaat al drie jaar maar tussen januari en juni 2010 kwamen er in het hele land maandelijks gemiddeld 274 klachten binnen – het aantal varieerde tussen 195 tot 379. Dat is ongeveer eenzelfde niveau als vorig jaar.Het gaat om feiten als winkel- en fietsdiefstal, vandalisme of graffiti die via het internet kunnen aangegeven worden.

Minister van Binnenlandse Zaken, Annemie Turtelboom (Open VLD), blijft wel optimistisch over de toekomst. “In de tweede fase zullen de gebruikers hun klachten en aangiften kunnen opvolgen. In een derde fase kun je ook documenten en foto’s meesturen”, zegt ze in de krant.

Wanneer die volgende fasen er komen, hangt af van het budget dat de volgende regering wil vrijmaken. Er is nog een andere dienstverlening van police-on-web, de afwezigheidsmelding. Via het internet kun je de politie laten weten dat je op vakantie bent. De lokale agenten houden dan een extra oogje in het zeil. Deze dienst is relatief succesvol. Zo hebben in de zomer van 2009 meer dan tweeduizend Belgen hiervan gebruik gemaakt.

Bron: Belga

Partner Content