Politie stuurt sms’en naar mogelijke getuigen van schietpartij

© /

De federale gerechtelijke politie van Asse heeft, in opdracht van het parket Halle-Vilvoorde, de voorbije dagen een 1.400-tal sms’en gestuurd naar mogelijke getuigen van een schietpartij op 1 september langs de Brusselse Ring in Asse.

De sms’en werden verstuurd naar mensen van wie de gsm op de avond van de feiten gelokaliseerd werd in de omgeving van de schietpartij. Het parket bevestigt een bericht van de VRT-nieuwsdienst daarover.

‘Dat is een uitzonderlijke maatregel die we genomen hebben omdat het om zeer zware feiten gaat en omdat er geen buurtonderzoek kon uitgevoerd worden’, zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. In normale omstandigheden gebeurt dat wel maar in dit geval was dat moeilijk, gezien de plaats waar de feiten plaatsvonden.’

Volgens het parket zijn al enkele reacties binnengelopen op de bijzondere oproep maar over de inhoud daarvan kan niets gezegd worden. ‘Die worden nu allemaal onderzocht op nuttige informatie’, klinkt het nog.

Privacycommissie: ‘Op de rand van het toelaatbare’

Schietpartij

De schietpartij vond tussen 22.15 uur en 22.40 uur plaats op een parkeerterrein langs de autosnelweg richting Brussel. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Kasteelbrakel, werkt bij een depannagedienst uit Nijvel en was ter plaatse om een klant te depanneren. Op het ogenblik dat hij wegreed van het parkeerterrein en de oprit naar de snelweg nam, werd zijn voertuig onder vuur genomen. Eén kogel boorde zich daarbij door het voertuig heen tot in de rug van het slachtoffer. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar heeft dat intussen al mogen verlaten. Op 3 september verspreidde het parket Halle-Vilvoorde al een opsporingsbericht. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content