Politie vindt 7.000 valse onderdelen voor smartphones in Brussel

De politie van Brussel West heeft 7.000 nagemaakte smartphone-onderdelen aangetroffen, met een gezamenlijke waarde van zo’n 75.000 euro. De spullen werden op straat en op markten verkocht.

De lokale politie van de zone Brussel West heeft op 3 mei zo’n 7.000 nagemaakte onderdelen en accessoires voor smartphones aangetroffen in een opslagplaats in Sint-Pieters-Leeuw. Die spullen – ter waarde van zowat 75.000 euro – werden op straat en op markten verkocht. Dat meldt het Brusselse parket.

Eén man, die aanwezig was toen de politie binnenviel, werd opgepakt, maar later in vrijheid gesteld. De politie Brussel West voerde de dag voordien, op 2 mei, een controle uit in Sint-Jans-Molenbeek, in samenwerking met de federale overheidsdienst Economie. Bij die controleactie stootten de agenten in een opslagplaats op een grote hoeveelheid nagemaakte kledij, parfum en elektronica.

Valse iPhones en Samsung-toestellen

Die spullen werden in beslag genomen en dankzij de inval kwam de politie op het spoor van een tweede opslagplaats, in Sint-Pieters-Leeuw. Toen de politie daar binnenviel, trof ze 7.000 onderdelen en accessoires voor smartphones aan, gaande van covers, batterijen en headsets tot volledig geassembleerde namaaktoestellen. Het ging om zowel Samsung-toestellen als iPhones. Er lagen ook etiketten die op de batterijen konden worden gekleefd om de indruk te wekken dat het om echte spullen ging. De toestellen en onderdelen werden zowel op straat als op markten te koop aangeboden. Alle goederen samen waren circa 75.000 euro waard.

De verkoper van de goederen, een 41-jarige man, was bij de politie-inval aanwezig en werd opgepakt, maar later vrijgelaten. Hij zal zich wel voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content