Polteq Test Services opent Belgisch kantoor

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Nederlandse specialist in softwaretesting Polteq opent deze maand een Belgisch kantoor met twee oudgedienden van ps_testware.

Polteq is in België niet bepaald een bekende naam, maar in Nederland is het bedrijf wel de grootste onafhankelijke dienstenleverancier rond softwaretesting. Specifiek voor opleidingen rond softwaretesting is het zelfs de marktleider. Sinds oktober vorig jaar is Alain Bultink er de directeur van het ict-bedrijf dat zo’n 9 miljoen omzet draait en 100 medewerkers telt. Bultink verliet in september de Belgische concurrent ps_testware waar hij tot dan ceo was.

Nu wil Bultink dus met Polteq opnieuw de Belgische markt voor softwaretesting bespelen. “We zien enorme opportuniteiten. Vanuit ons eigen netwerk met klanten en leveranciers zien we dat er een grote nood is aan testspecialisten”, zegt Bultink. Deze maand moet de formele oprichting van het Belgische kantoor ‘Polteq Test Services nv’ rond zijn, zodat op 1 april officieel kan gestart worden. Dat kantoor zal overigens gevestigd zijn in het bedrijvencentrum in Heverlee (Leuven). De sales wordt gestuurd door Elke Govaerts, een ex-collega van Bultink bij ps_testware. Daar was ze de afgelopen twee jaar account manager en later sales manager.

Polteq Test Services wil de markt end-to-end gaan bespelen, gaande van advies tot de eigenlijke uitwerking. Ook het geven van opleidingen zit in de portfolio. “Tegen het einde van het jaar willen we een tiental senior consultants tellen. Op termijn kan er dan een nieuwe ‘unit manager’ komen, maar we moeten eerst zorgen dat we de Belgsiche vestiging volledig zelfstandig kunnen laten draaien”, zegt Bultink nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content