Popcorn Time geeft Hollywood schuld van populariteit

© .
Wim Kopinga Freelance journalist

De illegale streamingdienst Popcorn Time blijft onder druk staan van copyrightwaakhonden en filmmakers, maar zegt zelf niet de schuldige te zijn. De anonieme ontwikkelaars wijzen de vinger naar Hollywood.

Want de grote film- en tv-studios komen niet met genoeg legale alternatieven voor Popcorn Time. Daarom vinden de ontwikkelaars het niet terecht dat onder andere filmmakers in de VS en een copyrightwaakhond in Noorwegen achter gebruikers van de illegale streamingdienst aan gaan. Dat zeggen de makers van popcorntime.io tegen TorrentFreak.

De grote studios moeten volgens hen een wereldwijde streamingdienst beginnen waar alle grote blockbusters beschikbaar zijn. “Mensen zijn bereid te betalen, maar veel van hen weigeren dat momenteel te doen voor een kleine catalogus met allemaal restricties per land”, zeggen de Popcorn Time-makers. Want er zijn momenteel veel regionale blokkades, iets waar bijvoorbeeld Netflix ook niet blij mee is. Films en series komen vaak per werelddeel op een ander moment beschikbaar.

‘Waarom zou iemand in Frankrijk twee jaar moeten wachten op een film die in de VS al beschikbaar is, als ze daar (bijna) hetzelfde bedrag voor betalen?’ Volgens Popcorn Time zorgen dit soort blokkades ervoor dat mensen naar illegale diensten overstappen.

“Momenteel vervult piraterij de vraag van veel mensen omdat de industrie tekort schiet bij de overgang naar de moderne tijd. Zo simpel ligt het volgens ons”, aldus de makers van de illegale videostreamingdienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content