Portaalsite Brussels Smart City nodigt Brusselaar uit te participeren aan digitale toekomst

Brussels staatssecretaris Bianca Debaets © Belga

Brussels staatssecretaris Bianca Debaets heeft de portaalsite Brussels Smart City gelanceerd, die de gewestelijke realisaties rond digitalisering presenteert en de Brusselaar uitnodigt mee te participeren aan de ontwikkeling van Brussel als Smart City.

“De portaalsite laat de Brusselaar en het bedrijfsleven ook actief participeren aan de digitale toekomst door middel van bevragingen over concrete projecten. Zo kunnen de Brusselaars aangeven op welke plaatsen zij verkiezen openbare wifi te installeren of hoe de elektronische dienstverlening gebruiksvriendelijker kan”, zegt Debaets.

De portaalsite www.smartcity.brussels werd woensdag gelanceerd ter gelegenheid van de Brussels Smart City Summit, een ééndaags citylab waar experten en beleidsmakers aanbevelingen formuleren om het digitale potentieel van Brussel sterker te benutten.

“De portaalsite Brussels Smart City brengt een overzicht van alle digitale projecten waarmee Brussel de levenskwaliteit en de economische ontwikkeling stimuleert. De site is daarmee niet alleen een uithangbord om Brussel internationaal als Smart City op de kaart te zetten”, meent Bianca Debaets.

Op de site worden de projecten rond digitalisering van de verschillende Brusselse ministers opgenomen. “De gemeenschappelijke visie van de Brusselse regering leidt zo tot meer slagkracht voor de ontwikkeling van Brussel als Smart City”, besluit staatssecretaris Debaets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content