Prepaidformules voor gsm blijven interessant

Een prepaid-formule kan voor heel wat mensen wel degelijk voordeliger zijn dan een abonnement: tot die conclusie komt Test-Aankoop in een vergelijking van meer dan honderd tariefformules.

Een prepaid-formule kan voor heel wat mensen wel degelijk voordeliger zijn dan een abonnement: tot die conclusie komt Test-Aankoop in een vergelijking van meer dan honderd tariefformules.

Je kan er niet omheen: het aantal tariefformules en alternatieve operatoren die gebruik maken van het netwerk van Base, Mobistar of Proximus (de zogeheten mvno’s), is explosief toegenomen. De grote operatoren kunnen hun klanten weliswaar helpen met het kiezen van een ideale formule, maar een onderlinge vergelijking was tot op heden bijzonder moeilijk. Om de consument toch wat houvast te bieden, stelt Test-Aankoop op zijn website een rekenprogramma beschikbaar waarmee je de tarieven van de drie grote en 33 alternatieve operatoren kunt vergelijken.

Al moeten we meteen de kanttekening toevoegen, dat het programma zeker niet perfect is: zo houdt het geen rekening met tijdelijke promoties – iets wat bij veel operatoren nochtans schering en inslag is. Voor de lichte gsm-gebruiker blijkt de prepaid-formule van Dixitel – ondertussen trouwens al overgenomen door Base, zo snel gaat het soms – de goedkoopste. Simyo, het low-cost label van Base staat in die ranking op de tweede plaats. Base mikt dus duidelijk op dit segment. Maar ook voor de gemiddelde gsm-gebruiker, blijkt Simyo het goedkoopst. Opvallend is dat Proximus en Mobistar maar liefst 29 en 34 procent duurder zijn dan de goedkoopste formule. Of de formules van Mobistar en Proximus inderdaad zelden interessant zijn, zoals Test-Aankoop stelt, kan je zelf nagaan via de berekeningsmodule op de site van Test-Aankoop.

Voor meer info verwijzen we je graag door naar [Data News TV].

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content