‘Prijzen mobiele telefonie competitief in België’

© Thinkstock

In vergelijking met de buurlanden noteert België competitieve prijzen voor mobiele telefonie, aldus telecomregulator BIPT.

In vergelijking met de buurlanden noteert België competitieve prijzen voor mobiele telefonie. Wie postpaid belt, dus met factuur, is enkel in Frankrijk en Groot-Brittannië goedkoper af, al is het verschil klein. België is hier steeds bij de goedkoopste landen, zo bleek bij de voorstelling van de tweede vergelijkende studie van de telecomprijzen van telecomregulator BIPT.

Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) stelde in de Kamercommissie Infrastructuur de resultaten voor van de studie die er kwam op vraag van minister van Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a). Het BIPT analyseerde voor de periode van 6 augustus tot 30 augustus 2013 591 tariefplannen uit België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

“Voor post-paid zijn we waar we moeten zijn”

Minister Vande Lanotte is tevreden met de evolutie van de prijzen sinds de vorige meetperiode, augustus 2012. “Voor mobiele telefonie, post-paid, zijn we daar waar we moeten zijn”, klonk het. Voor de verschillende verbruikersprofielen daalden hier de prijzen. De kleinste daling bedroeg 6 procent voor mensen die weinig bellen en sms’en en geen

mobiel data-abonnement hebben. Maar voor de andere profielen daalden de prijzen tussen augustus 2012 en 2013 met minstens 45 procent.

Mobiel internet goedkoop bij gemiddeld gebruik, duur bij intensief gebruik

Voor prepaid-diensten is België vrij goedkoop. Afhankelijk van het gebruikersprofiel is België afwisselend met Duitsland het tweede goedkoopste land. Mobiel internet is in België goedkoop bij een gemiddeld gebruik, maar duur bij intensief gebruik. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content