Priminfo alsnog aan de bak in Cyberclasse

Raad van State verwerpt bezwaren van Computerland tegen keuze voor Priminfo als pc-leverancier.

Raad van State verwerpt bezwaren van Computerland tegen keuze voor Priminfo als pc-leverancier.

Ter opfrissing: Cyberclasse is een grootschalig project dat het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap overspant. Het moet onder meer zorgen voor 40.000 pc’s, 3300 servers en bekabeling van 7000 lokalen in de Waalse scholen. Tot dusver was het bekabelingscontract van Cyberclasse al toegekend aan Fabricom GTI (21,2 miljoen euro), het contract van de servers aan Apple (14,1 miljoen euro) en het contract van de ‘actieve componenten’ (switches) aan Computerland (3,4 miljoen euro). De totale waarde van het project bedraagt 85 miljoen euro.

Het belangrijkste onderdeel, de 40.000 pc’s en Mac’s, was nog steeds niet gegund, omwille van tal van beroepsprocedures na de keuze voor Priminfo, vorig jaar. Uiteindelijk had de Waalse minister van Onderwijs Marc Tarabella geopteerd voor een nieuwe, onderhandelde procedure. De vier kandidaten waren deze keer ComputerLand, Econocom, Priminfo en Systemat.

Op 9 juni was de kogel door de kerk: Priminfo zou alsnog de pc’s mogen leveren. Maar Computerland diende opnieuw een eis tot opschorting in bij de Raad van State. Die eis is nu pas verworpen door de Raad van State, waardoor de opdracht definitief gegund is aan Priminfo. Het contract is goed voor een waarde van 26 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content