Priminfo en Systemat winnen opnieuw pc-contract federale overheid

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De FOD Personeel & Organisatie heeft de aanbestedingen voor pc’s – opgesplitst in laptops en desktops – opnieuw gegund aan de Waalse bedrijven Systemat en Priminfo. Het gaat om het tweejaarlijkse raamcontract dat onder meer de federale administraties, het parlement, het Rekenhof, het Grondwettelijk Hof, de Raad van State en de politiediensten kunnen gebruiken om pc’s mee te bestellen. Er wordt traditioneel een contract voor desktops en één voor laptops uitgeschreven. Systemat won net zoals in 2009 het contract voor de laptops. Priminfo is nu zelfs al sinds 2007 leverancier van de federale desktops.

De FOD Personeel & Organisatie heeft de aanbestedingen voor pc’s – opgesplitst in laptops en desktops – opnieuw gegund aan de Waalse bedrijven Systemat en Priminfo.

Het gaat om het tweejaarlijkse raamcontract dat onder meer de federale administraties, het parlement, het Rekenhof, het Grondwettelijk Hof, de Raad van State en de politiediensten kunnen gebruiken om pc’s mee te bestellen. Er wordt traditioneel een contract voor desktops en één voor laptops uitgeschreven. Systemat won net zoals in 2009 het contract voor de laptops. Priminfo is nu zelfs al sinds 2007 leverancier van de federale desktops.

Dit jaar wordt het contract voor Systemat geraamd op 8,25 miljoen euro, een bedrag dat vele malen hoger ligt dan de aanbesteding van 2 jaar geleden (toen was de raamovereenkomst goed voor een geschatte 1,8 miljoen euro). Bij de FOD Personeel en Organisatie wordt dat verklaard door het feit dat de raming nu berekend wordt op 2,5 jaar (in plaats van voordien 2 jaar) “om rekening te houden met de eventuele verlenging van 6 maanden na de 2 contractjaren”. Daarnaast werd er geanticipeerd op de gegroeide aankoop van pc’s in de voorbije jaren. In 2010 kochten de federale overheidsinstellingen ongeveer 4200 laptops, waarvan drievierde met een schermafmeting van 15,6″. In 2009 werden er ‘slechts’ 2400 laptops besteld.

Het raamcontract dat Priminfo voor desktop-pc’s en toebehoren binnenhaalde, ligt nu op 9,37 miljoen euro. Dat is meer dan dubbel zoveel als in 2009 (4,5 miljoen euro). In 2010 lag het aantal bestelde pc’s op 8500 stuks (idem als in 2009), met nog eens 8900 schermen. Daarvan waren er 44 procent 22″-schermen en 42 procent 19″-schermen.

Priminfo en Systemat sleepten in het verleden al heel wat andere overheidsaanbestedingen in de wacht. Zo wonnen ze beide onderdelen van het grote CyberClasse-contract, rond de informatisering van het Waalse onderwijs. Priminfo leverde er pc’s, Systemat stond er in voor de helpdesk. Priminfo won midden vorig jaar ook het hardwarecontract bij de Forem, de Waalse tegenhanger van de VDAB. Systemat scoorde onlangs nog een Europees printercontract, samen met Getronics. Ook bij de federale overheid won het bedrijf in 2009 een aanbesteding voor de levering van printers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content