Privésector helpt Brusselse politiek met 4G

133 Brusselse bedrijven zijn bereid een gsm-antenne op hun dak te plaatsen om de uitrol van 4G in Brussel mogelijk te maken.

133 Brusselse bedrijven zijn bereid een gsm-antenne op hun dak te plaatsen om de uitrol van 4G in Brussel mogelijk te maken. De hoofdstad kan eindelijk haar inhaalrace op Vlaanderen beginnen. Dat schrijven L’Echo en De Tijd. Na een lange lijdensweg komt er vaart in de uitrol van 4G in Brussel. 4G maakt supersnel mobiel internet mogelijk. De commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement keurde het voorstel goed om de erg strenge stralingsnormen in de hoofdstad te versoepelen van 3 naar 6 volt per meter.

Nog belangrijker is dat de privésector een inspanning doet om de technologie sneller beschikbaar te maken in Brussel. De uitrol van 4G vergt 380 extra gsm-antennes in de hoofdstad. Maar het vergunningsproces van zo’n zendmast kan maanden tot jaren duren. Een lijdensweg voor de operatoren.

133 Brusselse bedrijven hebben zich al akkoord verklaard om het dak van hun gebouw te verhuren aan de operatoren om er gsm- antennes te plaatsen. Dat kan de introductie van 4G fors versnellen.

De bedrijven, waaronder Electrabel, Bpost en BNP Paribas Fortis, doen dat op verzoek van Brussels minister van Economie Céline Frémault (cdH). “4G kan slechts met uw hulp snel operationeel worden”, schreef ze in augustus in een brief aan 1.000 bedrijven.

Partner Content