Pro League wil videotechnologie in Belgische voetbalcompetitie

De raad van bestuur van de Pro League heeft een aanvraag ingediend bij de Wereldvoetbalbond FIFA om als eerste competitie ter wereld videotechnologie te gebruiken om de scheidsrechters bij te staan.

De raad van bestuur van de Pro League heeft een aanvraag ingediend bij de Wereldvoetbalbond FIFA om als eerste competitie ter wereld videotechnologie te gebruiken om de scheidsrechters bij te staan. Dat schrijft de Franstalige krant L’Avenir. Het nieuws werd bevestigd door Ludwig Sneyers, algemeen directeur van de Pro League.

“We hebben samen gezeten met de Belgische bond (KBVB) en de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) om de arbitrage te verbeteren. Alle partijen zijn akkoord om videotechnologie te gebruiken. Begin juli hebben we die wens dan ook overgemaakt aan de FIFA”, verduidelijkte Sneyers.

“We stellen vast dat het al gebruikt wordt in andere sporten, dus waarom zou het niet kunnen in de voetbalwereld? We willen de arbitrage verbeteren en videotechnologie is daartoe uiterst geschikt. We wachten nu op antwoord van de FIFA”, besloot Sneyers.

Als de FIFA het plan goedkeurt, zou de videotechnologie ten vroegste in het seizoen 2014-2015 gebruikt worden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content