Problemen bij Isabel bemoeilijken zakelijk betalingsverkeer

De zakelijke betalingsprovider Isabel kampt met technische problemen. Daardoor kunnen veel bedrijven momenteel geen betalingen uitvoeren.

De zakelijke betalingsprovider Isabel kampt met technische problemen. Daardoor kunnen veel bedrijven momenteel geen betalingen uitvoeren.

Onze redactie verneemt van lezers dat de website van Isabel onbereikbaar is en dat ook betalingen niet lukken. “Er zijn problemen met onze service waardoor heel wat klanten geen verbinding kunnen leggen”, bevestigt woordvoerder Christian Luyten.

Het gaat volgens Isabel niet om een hack of ander beveiligingsprobleem. “We zijn het nog aan het onderzoeken maar het gaat om een zuiver netwerkprobleem. Er wordt momenteel gewerkt aan de dns-servers en we zijn druk bezig om die pijplijn zo snel mogelijk weer open te krijgen.”

Luyten verwacht dat klanten later vandaag weer betalingen zullen kunnen uitvoeren. Het bedrijf wil zich ook alvast verontschuldigen voor de technische storingen.

Isabel levert diensten voor zakelijk internetbankieren en verwerkt zo’n driehonderd miljoen transacties op de bedrijfsmarkt. Naast B2B-betalingen verwerkt het bedrijf ook lonen, pensioenen, sociale uitkeringen en terugbetalingen. Daardoor kan het zijn dat ook consumenten vandaag problemen ondervinden door de storing.


Update: 10.55 uur:
Isabel laat weten dat zijn diensten terug bereikbaar zijn. Door de dns-problemen kunnen individuele klanten nog even moeilijkheden ondervinden, maar de problemen zijn wel opgelost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content