Problemen bij productie van Apple’s iWatch-horloge

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple’s toeleveranciers zouden problemen ondervinden met het produceren van het iWatch-horloge. 50 procent van de geproduceerde onderdelen zou niet verkoopbaar zijn.

Met de iWatch wil Apple in 2014 de markt van de slimme horloges, die op dit moment niet zo groot is vanwege een nog relatief beperkt aanbod en vanwege gebreken in bijvoorbeeld Samsungs Galaxy Gear, veroveren.

Maar het lijkt erop dat de tech-gigant uit Cupertino zijn plannen nog even in de koelkast kan stoppen: er zijn immers problemen met de productie van het slimme horloge, waardoor 50 procent van de geproduceerde onderdelen niet verkoopbaar zou zijn. Dat brengt een release op korte termijn mogelijk in het gedrang.

Volgens de website Digitimes, die zich baseert op anonieme bronnen, ondervinden toeleveranciers problemen bij het ‘coaten’ van onderdelen die gemaakt worden middels het poederspuitgietproces. Dat is een productiemethode die grote hoeveelheden van complex gemodelleerde onderdelen mogelijk maakt.

Deze techniek wordt veel gebruikt voor onderdelen die binnenin apparaten komen te zitten, maar Apple wil het proces ook hanteren voor de buitenkant van de iWatch. Dat lijkt de toeleveranciers dus niet zonder problemen te lukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content