Problemen Hotmail en Outlook te wijten aan oververhitte servers

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft wijt de langdurige problemen met de e-maildiensten Hotmail en Outlook.com aan oververhitte servers in zijn datacenter.

Op 13 maart ondervonden vele gebruikers gedurende 16 uur problemen met Hotmail en Outlook, twee e-maildiensten die Microsoft met elkaar aan het integreren is. Er ontbraken bepaalde e-mails in het postvak. De oorzaak van de storing is een oververhitting van servers in Microsofts datacenter. Dat schrijft Arthur de Haan in een blogbericht.

Er liep iets mis bij een firmware-update, waardoor er een snelle en substantiële temperatuurpiek plaatsvond in het datacenter. Hierbij werd de infrastructuur van Hotmail, Outlook.com en ook de clouddienst SkyDrive gedeeltelijk getroffen. Er was fysieke mankracht nodig om het probleem te herstellen.

Wat de oververhitting veroorzaakt heeft, werd dan weer niet meegedeeld. Hoeveel gebruikers er precies het slachtoffer waren van de storing evenmin.

De storing van 13 maart was niet de eerste. Eerder deze maand waren er ook al problemen met Hotmail en Outlook, toen raakten verschillende gebruikers niet ingelogd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content