Problemen voor Base-klanten in Frankrijk

Klanten van Base kunnen mogelijk niet bellen, sms’en of surfen vanuit Frankrijk. De lokale operator kampt al sinds zaterdag met problemen. Al is niet iedereen getroffen.

Klanten van Base kunnen mogelijk niet bellen, sms’en of surfen vanuit Frankrijk. De lokale operator kampt al sinds zaterdag met problemen. Al is niet iedereen getroffen.

De storing begon zaterdagochtend en is nog steeds aan de gang. Zowel klanten van Base als van het Nederlandse moederbedrijf KPN zijn getroffen. Ook mvno’s van Base, zoals Mobile Vikings, hebben volgens Tweakers laten weten dat er problemen zijn.

“We hebben spijtig genoeg gemerkt dat onze carrier in frankrijk problemen heeft met de connectie”, licht Base-woordvoerster Florence Muls toe aan onze redactie. “We merken wel dat de storing niet iedereen treft en niet continu bezig is, maar we werken sinds zaterdagavond aan een oplossing om de gevolgen te beperken.”

KPN Nederland laat weten dat noodnummers wel bereikbaar zijn. Gelijkaardige problemen in andere landen zouden er ook zijn geweest maar die zijn sinds vannacht opgelost.


De oorzaak van het probleem zou intussen bekend zijn, maar de oplossing is complex. Aldus een mededeling van de operator. Welke Franse carrier precies het verkeer van KPN Benelux afhandelt wordt niet gezegd. Als alternatief stelt de Nederlandse operator voor om handmatig voor de operator Free te kiezen om te bellen en sms’en.


De panne treft Base- en Kpn-klanten zowel in Frankrijk als Monaco. Hoeveel dat er momenteel zijn valt moeilijk te zeggen. Al zullen dat er door de vakantieperiode vermoedelijk meer zijn dan doorheen het jaar. Een korte rondvraag bij de andere Belgische operatoren leert ons dat bij Belgacom geen problemen zijn vastgesteld. Mobistar zegt dat er in beperkte mate een storing is opgedoken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content