Prodata scoort in Zuid-Afrika

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Prodata Mobility Systems, onderdeel van het Belgische ict-dienstenbedrijf Prodata Systems, heeft in Zuid-Afrika een grote opdracht in de wacht gesleept. Het gaat om het project voor het ‘Automatic Fare Collection System’. Prodata moet er “een volledig geautomatiseerd betaalsysteem voor het openbaar vervoer in Johannesburg en omgeving leveren”, aldus Bart Carbonez, managing director van Prodata Systems. Het Zaventemse bedrijf wordt zo de belangrijkste implementator van de nationale kaartstandaard voor het openbaar vervoer.

Prodata Mobility Systems, onderdeel van het Belgische ict-dienstenbedrijf Prodata Systems, heeft in Zuid-Afrika een grote opdracht in de wacht gesleept.

Het gaat om het project voor het ‘Automatic Fare Collection System’. Prodata moet er “een volledig geautomatiseerd betaalsysteem voor het openbaar vervoer in Johannesburg en omgeving leveren”, aldus Bart Carbonez, managing director van Prodata Systems. Het Zaventemse bedrijf wordt zo de belangrijkste implementator van de nationale kaartstandaard voor het openbaar vervoer.

“De kaart is gebaseerd op standaard kredietkaarten als Eurocard, Mastercard en Visa”, vertelt Carbonez. “De security en draadloze verbindingen zijn dusdanig ontworpen dat de transacties snel en veilig kunnen verlopen.”

“Dankzij onze technologie en rijke ervaring in die sector werden wij gekozen boven onder meer ERG, Questek, Wayfarer en Thales.” De Prodata-groep heeft in de transportsector inderdaad referenties als NMBS en De Lijn, de metro van Moskou (Rusland), het openbaar vervoer van Rio (Brazilië) en de Light Rail in Manila (De Filippijnen). In Zuid-Afrika is het een eerste stap voor Prodata en dus, aldus nog Carbonez, “een belangrijke opportuniteit”. “Het openbaar vervoer is er in volle expansie en moet in goed banen worden geleid.”

Het project is goed voor maar liefst 11 miljoen euro. Over 15 maanden moet het opgeleverd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content