Productieproblemen hinderen iPhone 6s Plus levering

De iPhone 6s. © Reuters

Door een verstoring in het productieproces lopen de iPhones 6s Plus en de iPhone 6s Rose Gold vertraging op.

De nieuwe kleur ‘rose gold’ waarin de nieuwe iPhone geleverd kan worden, blijkt erg populair onder de doelgroep. Niet verwonderlijk want dat is het enige duidelijk zichtbare onderscheid tussen de nieuwe iPhone en zijn voorganger. De wachttijd voor de 128 GB iPhone 6s rose gold is inmiddels opgelopen tot twee à drie weken.

De oorzaak van het tekort aan de grotere iPhone 6s Plus ligt anders. Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die een goed trackrecord heeft met betrekking tot Apple-gerelateerd nieuws, meldt dat de producenten van de grotere iPhone kampen met een tekort aan schermverlichtingselementen. De leverancier van het onderdeel – het Japanse Minebea – zou problemen hebben met een onderdeel van het verlichtingselement en de productie niet kunnen opvoeren. Apple heeft daarop besloten een andere leverancier bij te schakelen voor de productie van de modules.

Wachttijd loopt op

Door de verstoring van de assemblage zijn er op 25 september ongeveer 1,5 miljoen exemplaren van de iPhone 6s Plus beschikbaar, maar die zijn allemaal al vergeven. Wie nu probeert te bestellen moet rekenen op een wachttijd van drie tot vier weken.

Apple zelf heeft verklaard de doelstelling te hebben gehaald om 10 miljoen eenheden van de iPhone 6s te verkopen binnen de periode tussen de start van de inschrijving en het eind van het eerste weekend daar op volgend. Het aantal van 10 miljoen is het record dat de iPhone 6 vorig jaar in die periode vestigde. Op zich hoeft het doorbreken daarvan geen verbazing te wekken, aangezien Apple dit jaar voor het eerst ook China heeft toegevoegd aan de landen waar de nieuwe smartphones het eerst worden geleverd.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content