Provincie Antwerpen overweegt thin clients

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Hardwarebouwer Dell heeft het raamcontract voor ict-hardware van de provincie Antwerpen gewonnen.

Hardwarebouwer Dell heeft het raamcontract voor ict-hardware van de provincie Antwerpen gewonnen.

Dat is goed voor een geraamde waarde van 2,1 miljoen euro over 3 jaar. Zoals eigen is aan een raamcontract staat het aantal te bestellen toestellen niet vast en wordt besteld naargelang de behoeften. “Gemiddeld worden er per jaar ongeveer 500 clients en zo’n 20 servers vervangen”, vertelt ons Paul Van Wesenbeeck, directeur ICT van de provincie Antwerpen.

Binnen het raamcontract wordt ook gevraagd thin clients aan te bieden. Van Wesenbeeck bevestigt dat de provincie het thin client concept besnuffelt, omdat de nadruk almaar meer op mobiliteit komt te liggen. “Doel is dat gebruikers vanuit hun locatie via een internetconnectie toegang krijgen tot de nodige applicaties en data. Voor webapplicaties is dat al mogelijk, maar de provincie Antwerpen maakt ook nog gebruik van een aantal client-servertoepassingen en sommige toepassingen met een ‘webinterfacesausje’ zijn bij gebrek aan de nodige bandbreedte niet altijd geschikt om op een klassieke manier over het internet te gebruiken.”

Ook passen thin clients in de ideeën van ‘de nieuwe werkplek’ die de provincie Antwerpen wil doorvoeren. “Zo denken we aan profielenbeheer, al dan niet ‘roaming profiles’, enzovoort. Met het oog op kosten/baten en tco zal bekeken worden op welke werkplekken thin cliënts een gunstig effect kunnen hebben.” Verder zijn er mogelijke voordelen in de leslokalen en bij een eventuele verhuis van het personeel, aldus nog Van Wesenbeeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content