Proximus en Orange maken bellen naar Turkije en Syrië gratis (update)

Een zestienjarige jongen wordt 56 uur na de aardbeving nog vanonder het puin gered. © Getty Images

Proximus en Orange bieden hun klanten deze maand gratis oproepen aan naar Turkije en Syrië, als reactie op de zware aardbevingen.

Proximus kwam woensdag als eerste met het initiatief. Daar geldt de maatregel voor alle klanten van de drie residentiële merken van het bedrijf: Proximus, Scarlet en Mobile Vikings. Ook sms’jes naar de getroffen landen zijn gratis. ‘Geraakt door de vreselijke beelden van de ramp, heeft het management besloten te reageren en alle klanten te steunen die vrienden en familie hebben in een van beide landen’, aldus de telecomoperator.

Wat later kondigde ook Orange België aan dat het vaste en mobiele oproepen van en naar Turkije en Syrië gratis maakt tot eind februari.

Ook Telenet in actie

Concurrent Telenet helpt Turkije en Syrië op een andere manier. ‘We hebben meteen na de ramp een korte rondvraag gedaan bij onze medewerkers van Turkse of Syrische origine: daaruit bleek de grootste nood de hulpverlening in de getroffen gebieden’, zegt het bedrijf. Telenet steunt daarom gespecialiseerde hulporganisaties en doneerde alvast aan de actie van het Rode Kruis. Welk bedrag het bedrijf heeft uitgetrokken, maakt het niet bekend.

Partner Content