Proximus gaat verder met integratie Netflix

© Netflix

Proximus is van plan streamingdienst Netflix nog verder te integreren in zijn aanbod. Dat raakte bekend in de marge van de persconferentie over de lancering van Tuttimus, het nieuwe premiumpakket van de telecomoperator.

Voor Proximus is Netflix een belangrijk verkoopargument. Proximusklanten kunnen nu al via het scherm van hun decoder rechtstreeks naar Netflix kijken, maar in de loop van volgend jaar wil Proximus van de Amerikaanse streamingdienst een volwaardige optie maken in het Tuttimus-pakket. Nu is dat technisch nog niet mogelijk, waardoor Proximus ervoor koos om zijn klanten 3 maanden gratis naar de streamingdienst te laten kijken.

Exta tv-bundels

Klanten kunnen als onderdeel van Tuttimus extra tv-bundels kiezen. Dat kunnen enkele bijkomende entertainmentzenders zijn, maar ook Belgisch voetbal, kinderprogramma’s of porno. En in de loop van volgend jaar is het dus de bedoeling dat Netflix een van de opties wordt, zo lieten CEO Dominique Leroy en Chief Consumer Market Officer Philippe Vandervoort verstaan.

Netflix omarmen

Proximus koos ervoor om niet de concurrentie aan te gaan met Netflix, maar het platform te omarmen. Telenet koos een andere weg, en lanceerde met Play en Play More twee producten die concurreren met Netflix. Eerder dit jaar verraste Telenet-topman John Porter echter door te zeggen dat de integratie van Netflix op de Telenet-decoder bekeken wordt. De huidige generatie Telenet-decoders kan Netflix om technische redenen niet draaien, maar Telenet bevestigt maandag wel dat de volgende decoders de streamingdienst aan boord zullen hebben. Die nieuwe decoders zullen in de loop van volgend jaar geleidelijk aan bij de klanten geïntroduceerd worden.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content