Proximus krijgt boete van 66,3 miljoen euro

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Raad voor de Mededinging legt Proximus een boete op van 66,3 miljoen euro omdat het zijn dominante positie op de Belgische markt misbruikt heeft.

De Raad voor de Mededinging legt Proximus een boete op van 66,3 miljoen euro omdat het zijn dominante positie op de Belgische markt misbruikt heeft.

De Raad voor de Mededinging heeft geoordeeld dat Proximus haar dominante positie in de zakelijke markt heeft misbruikt om BASE en andere concurrenten uit die markt te houden. Deze uitspraak volgt op een klacht die BASE al in 2005 heeft neergelegd lastens Proximus en slaat op de periode 2004-2005.

Proximus heeft in die periode zijn zakelijke klanten extreem lage tarieven aangerekend die onder het kostenniveau lagen die operatoren aan Proximus moeten betalen voor oproepen naar Proximus-klanten. Het gevolg was dat concurrentie onmogelijk gemaakt werd. De uitspraak is vooral voor BASE belangrijk, omdat volgens de operator precies deze praktijken ervoor gezorgd hebben dat BASE de zakelijke markt verlaten heeft.

In een persmededeling geeft BASE aan verheugd te zijn over deze uitspraak, maar drukt het meteen ook de hoop uit dat deze uitspraak de aanzet vormt voor een verdere actieve aanpak door de Raad voor de Mededinging en het BIPT. Volgens BASE zijn de extreem lage prijzen nog steeds een probleem, en daarom zal de operator Proximus in gebreke stellen om onmiddellijk een einde te maken aan die praktijken. BASE laat verder weten vast van plan te zijn om een eventueel toegekende schadevergoeding te zullen investeren in het stimuleren van concurrentie in de Belgische markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content