Proximus overtreft met zijn kwartaalresultaat de verwachtingen

Dominique Leroy (CEO Proximus) © belga

Proximus publiceerde een brutowinst van 493 miljoen euro, ruim 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en flink boven de gemiddelde analistenverwachting van van 468,5 miljoen euro. Beleggers reageerden positief: het aandeel koerste vrijdag na opening tot 8 procent hoger.

Ook de inkomsten lagen met 1,45 miljard euro iets boven de verwachtingen. Proximus zelf merkt op dat het klantenbestand verder groeide op een nochtans erg concurrentiële markt. Voor het televisie-aanbod bijvoorbeeld kwamen er de voorbije maanden 9.000 klanten bij (tot 1.584.000), en voor vast internet ging het om 6.000 extra klanten.

Proximus bevestigt vrijdag ook zijn verwachtingen voor de rest van het jaar, met een lichte stijging van de ebitda en een vrijwel stabiele omzet. Het bedrijf bevestigt tevens zijn intentie om een brutodividend van 1,5 euro per aandeel uit te keren voor het boekjaar 2018. Het aandeel van Proximus koerste vrijdagochtend tot 8,16 procent hoger (21,79 euro). Het telecombedrijf was daarmee koploper in de Bel20, die vrijdagochtend 0,76 procent hoger noteerde.

Partner Content