Proximus stapt in internationale Internet of Things-alliantie

. © istock

Samen met enkele grote spelers stapt Proximus in een alliantie die voor meer standaardisering moet zorgen rond Internet of Things, M2M en Smart City-toepassingen.

De LoRa Alliance werd aangekondigd op CES in Las Vegas en staat voor Long Range. Ze bestaat uit leveranciers en operatoren en heeft van bij de oprichting onder meer IBM, Sagemcom, Cisco, Kerlink, Actility, IMST, Eolane, Microchip, MultiTech en Semtech als lid.

Langs de telecomzijde zien we, naast Proximus, het Franse Bouygues, KPN (het moederbedrijf van Base Company), SingTel, Swisscom en Fastnet. Proximus wil naar eigen zeggen een actieve rol spelen in de ontwikkeling van Internet of Things.

Interoperabiliteit tussen telecomoperatoren en standaardisering van radiotechnologie op lange afstand, de zogenaamde Low Power Wide Area Networks of LPWAN’s, worden de focuspunten van de LoRa Alliance. Het doel is om er voor te zorgen dat toekomstige toepassingen of toestellen rond IoT, M2M of smart city vlot met elkaar om kunnen gaan.

De timing van de alliantie zit alvast niet slecht. Hoewel Internet of Things als term al zo’n vijftien jaar wordt gebruikt, komt de grote golf aan geconnecteerde toestellen (waar u niet mee belt of surft) er nu pas aan. Een van de cruciale uitdagingen is er voor zorgen dat al die toestellen hun weg vinden naar het netwerk en dat het netwerk met al die verschillende toestellen om kan.

Door de alliantie bovendien in de schijnwerpers van CES aan te kondigen, wint de LoRa Alliance meteen de aandacht van de hele technologiesector (en dus een pak potentiële leden).

In ons eerstvolgende nummer (op 6 februari 2015) bekijkt Data News de smart city-initiatieven van de stad Amsterdam en polsen we naar de ambities van Brussel op vlak van geconnecteerde stadsdiensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content